Speedball

Speedball

 Tävlig och träning

 Vi arrangerar kontinuerligt walkons och träningar på speedballanläggningen.

För att veta när det är träning eller speedballwalkon så kontaktar ni https://www.facebook.com/BFP.Sweden/.

Vårt hemmalag B.F.P håller i walkon och träningar, är ni intresserade av att börja spela speedball så kan det vara bra att börja med att kontakta dom https://www.facebook.com/BFP.Sweden/.

Är ni ett lag eller spelare som är intresserade av att träna/spela eller har frågor om lagboll så är ni välkomna att kontakta oss.

Paintball är den störst växande extremesporten i världen, är ni intresserad av att börja spela paintball så är ni välkomna till oss.

Våra walkons arrangeras av banans hemmalag B.F.P. https://www.facebook.com/BFP.Sweden/

Även om det är Skog/Recpaintball eller speedball du vill spela så är det bästa att komma och delta på våra walkons, där får ni hjälp med allt som behövs för att komma igång.

 Vanligaset frågorna:

Passar paintball mig? : Paintball passar dom flesta, i spelet så finns olika positioner som kräver olika talanger.

Ålder? : Många börjar att spela i ganska sen ålder om man jämför med andra sporter.
Vi rekomenderar att du fyllt 14 år, detta för att det krävs en viss kroppsstyrka och att man ska klara av att ta träffen av en boll.

Hur fungerar speedball paintball? : Speedball, kallas sporten och tävlingspaintball som spelas på banor om ca 40x50m med upplåsbara värn. 
Spelet går oftast ut på att ta sig över till motståndarnas sida och trycka på en knapp. 
Starten på spelet kallas för break, båda lagen startar på varsin kortsida av banan, på signa startar lagen. (dom första bollarna som skuts ut i linor mot motståndarana kallas för breakbollar. 
Träff / markering, är när man får en direktträff på sig själv eller sin utrustning och boll måste gå söndar för att det ska gillas som en markering.