Airsoft

Airsoft

Öppna spel

Airsoft öppna spel arrangera i samarbete med vårt hemma-airsoftlag Rougnecks.

09:00 Chronostationen uppe och bemannad.
10:00 Spelgenomgång.
10:30+ Spelstart.
16:00 Spelslut

Har ni frågor om angående airsoft-spelen så är ni välkomna att kontakta Rougnecks på deras Facebooksida: https://www.facebook.com/RoughnecksFullContactGunFighters/

Regler för Airsoft öppna spel

╬ Allt spel sker på egen risk.

╬ Åldersgräns 18 år.

╬ Inga magasin i vapnet inne i SafeZone. Vapnet skall alltid vara plundrat på kulor i loppet.

╬ Väl ute på banan gäller MINST skyddsglasögon, men hel ansiktsmask rekommenderas. Glasögonen får under inga omständigheter tas av under spel.

╬ Banan är utmärkt av ett vitt band och spel sker endast innanför detta.

╬ Titta längst vapnet var du skjuter. Inga gerillarensningar där du bara sträcker ut vapnet över eller runt ett värn.

╬ Vi skjuter inte ut genom håligheter som är mindre än ett A4 stort.

╬ All form av direkt träff är träff, oavsett om det är på vapnet eller fotsulan. Ricochet från 40mm räknas som träff via väggar och tak. För att ricochet vid 40mm ska gillas krävs ett högt “Fyrtio millimeter!!” innan avfyrning.

╬ En plastkula från en vän i samma lag har samma effekt som en motståndares, dvsa TRÄFF.

╬ Att skrika “PANG!”, istället för att skjuta, är en artighet man kan använda sig av när man kommer upp i ryggen, nära någon, och bör inte förväxlas med sekundärt vapen innanför säkerhetsavstånd. Plast går alltid före pang vid domares bedömning. Tänk dock på att skjuta säkra och snälla skott när ni kommer upp nära inpå er motståndare.

╬ All form av pyro används på eget ansvar dock med arrangörs godkännande. Innan granater ,som ger ifrån sig en smäll eller annat högt ljud, kastas föranmäls detta med ett “GRANAT!”. Tänk på att använda underhandskast så ingen kommer till skada.

╬ Använd träffduk för att minska risken för fler träffar än nödvändigt när du går tillbaka mot SafeZone eller Respawn. Håll gärna upp armarna och ropa ALLTID träff högt när du blir träffad.

╬ Alla spelare ansvarar för att man har chronat in sitt vapen och att man är väl medveten om eventuella säkerhetsavstånd. Arrangör finns på plats med chronograf en timme innan spelgenomgång om man känner sig osäker. Flygande inspektioner av vapnen med chronograf sker rullande under dagen. Vid regelbrott tilldelas man en varning.

╬ Säkerhetsavstånd enligt VSAF tabell, inga undantag görs. Se till att ditt vapen är uppmärkt med ett buntband, av rätt färg, så nära mynningen som möjligt. Buntband finns på plats om man inte har egna.

╬ Märkning på utrustning med buntband sker enligt följande:


40m Bolt B: Lila